Het belang van rekeningen op tijd betalen (voorkom deurwaarder)

Posted on 02/08/2018 By

beslag legging

Diverse ondernemingen hebben nog steeds vaak eerst diensten leveren en vervolgens een factuur opsturen. Neem als voorbeeld ZZP’ers in de bouw. Daar is dit hel gebruikelijk. De klussers voeren eerst het werk uit, en sturen u dan een factuur op. Vaak digitaal, via het internet.

Een periode van 14 of 30 dagen is normaal in dit geval. U zult binnen dat tijdsbestek de factuur moeten voldoen. Jammer genoeg is er de afgelopen tijd een slechte betalingsmoraal. Facturen worden dus gewoon niet betaald. Voor ondernemers en de economie begint dit een groot probleem te worden. Natuurlijk is het ook belangrijk als je een los sim only abonnement afsluit. Te laat betalen kan veel problemen opleveren.

Wat gebeurd er als er niet betaald wordt?

beslag legging

Laat u het zover komen dat er een deurwaarder aan te pas moet komen?

Ondernemers die nog rekeningen te goed hebben, moeten ook hun facturen afrekenen. Ze hebben lopende kosten, die ze betalen met het geld wat ze van u tegoed hebben. Heeft u niet betaald facturen? Dan is de kans groot dat een incassobureau het afhandelt. Ook als je een telefoonabonnement niet betaald hebt, kun je hiermee te maken krijgen.

Bedrijven waar u een openstaande factuur heeft, besteden die namelijk vaak uit aan een incassobureau. Daar zult u dus de betaling mee moeten afronden. Er komen extra kosten bij. Het is niet zo vreemd natuurlijk dat dit voor uw rekening komt. Als u netjes op tijd betaald, zijn er geen problemen.

Welke kosten u precies aan bijkomende incassokosten dient te betalen, dat kan behoorlijk verschillen. Gemiddeld is dit tussen 10 en 15 procent. Dat is gewoon zonde. Mocht u het incassobureau ook niet willen betalen, dan zal de deurwaarder  zich ermee gaan bemoeien. Deze stap komt nadat het incassobureau zich erover heeft gebogen, zonder succes..

Bevoegdheid van een gerechtsdeurwaarder

Voor openstaande facturen is de bevoegdheid van een deurwaarder groter. Er kan bijvoorbeeld beslag worden gelegd. De bedragen die de ondernemer van u krijgt, kunnen volgens beslag worden verkregen. Daarbij kan een stuk van uw inkomen worden bevroren. Of uw inboedel kan worden ingenomen. De problemen worden zo groter en groter. In veel gevallen komt de gerechtsdeurwaarder pas later in beeld. In de meeste gevallen wilt u het voorkomen dat u met een gerechtsdeurwaarder te maken krijgt. Natuurlijk zijn er in alle regio’s deurwaarders beschikbaar. Zo is ook de gerechtsdeurwaarder erg druk in deze tijden.

handel     , , ,